Annons
Annons


Festival-Johanna tjuvlyssnar: Så låter låtarna i Malmö


samir-viktor

I kväll spelades lördagens låtar upp för oss journalister i en lokal på ett hotell i centrala Malmö. Jag förmodar att det är artisthotellet för i foajen satt Mariette och blev intervjuad och i frukostmatsalen höll Samir & Viktor på med en fotografering.

Annons

Här nere kan ni läsa om hur låtarna låter!

Hälsar Festival-Johanna

1. ”Forever Starts Today” – Linus Svenning

I år sjunger Linus på engelska. Det är inte bara språket som är annorlunda, det här är ganska långt från förra årets ”Bröder”. Och får mig att tänka lite på… typ Irländsk folkmusik? Vid en första lyssning är det okej, men inte mer. Tre a av 5 möjliga.

2. ”Där och då med dig” – Emelie Irewald

Är det Melissa Horn? Nej, det är Emelie Irewald. Och det är så lugnt att det nog inte kan bli lugnare. Det hade nog till och med varit svårt att dansa tryckare till denna. Stabil sång och fint annars. Två a av 5 möjliga.

Låten kom till efter en mardröm, läs mer om Emelie Irewalds låt här

3. ”Groupie” – Samir & Viktor

Ja, just det. Här tas det groupies istället för selfies. Hallå, hallå och oj, oj, oj, oj låter det. Klämkäckt liksom. Den samlade journalistkåren ler lite smått och många har faktiskt svårt att inte stampa takten. Alla under 16 kommer att rösta på den. Sedan om det beror på låten eller på något annat, det låter jag vara osagt. Kommer säkert att bli kul på scenen. Introt låter misstänkt likt något – Avicii? Två a av 5 möjliga.

Läs en intervju med Samir & Viktor här

4. ”If I Was God For One Day” – Neverstore

Årets ”State of Drama”. Rockigt men ändå tillräckligt poppigt för att tilltala den breda massan och alla som drömmer om att ”spela i band”. Bra i sin genre liksom. Refrängen sätter sig direkt. Tre a av 5 möjliga.

5. ”Nonetheless” – Marie Bergman & Sanne Salomonsen

Ballad med country-feeling och fin stämsång. Veteranerna har nåt bra på gång här. I vissa stunder påminner det mig om Nederländernas bidrag i Eurovision förra året, det som kom tvåa. Mysigt. Fyra a av 5 möjliga.

6. ”Möt mig i Gamla Stan” – Magnus Carlsson

Sådärja. Nu känner jag igen den Melodifestival jag växte upp med på 80-talet. Under tiden jag hör låten flimrar allt från Orup till Arvingarna förbi. Klassisk schlager med andra ord. Piggt. Jag har absolut inget emot den här sortens musik, jag gillar det. Men jag tror att chanserna att ta sig långt i mellon med en sådan här låt är ganska begränsade år 2015. Fyra a av 5 möjliga.

Läs en intervju med Magnus Carlsson här.

7. ”Don’t Stop Believing” – Mariette

Ytterligare en ny genre i startfältet. Frågan är bara vilken genre? Det här är en korsning av ”Euphoria” och ”När vindarna viskar ditt namn” någonstans. Inte min favorit men den har potential att växa. Antagligen väldigt pampig live. Tre a av 5 möjliga.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…