Annons
Annons


Festlig kycklingpanna

Snabblagat och gott! Här toppar vi kycklinggrytan med kräftor och svamp.


kyckling

 

Kräfttoppad kyckling

4 port
Tid: 30 min

4 kycklingbröstfiléer, ca 500 g
2 msk smör
salt, peppar
200 g små hela kantareller
2 msk smör
2 krm salt
100 g fina kräftstjärtar, frysta och tinade eller i lag
1 msk hackad dill och persilja

Annons

Sås:
2 dl vatten och steksky
2 msk kantarell- eller kalvfond
2 dl grädde eller crème fraiche
2 tsk soja
2 msk vetemjöl

1. Dela filéerna i två tunna. Stek i smör. Salta och peppra. Häll 3/4 dl vatten i stekpannan och koka ca 5 min.
2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud några min. Häll såsen över kycklingen och koka upp.
3. Ansa svampen och stek i smör, salta. Strö kantareller och kräftstjärtar över kycklingen. Blanda lite och strö över dill och persilja.
4. Servera med vildris eller ugnsstekta potatisklyftor och gröna bönor.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler goda recept: Krämig kycklingpasta


(159)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…