Annons
Annons


Festlig filégryta!

Bjud på en festlig filégryta med asiatisk touch!


Helggod fläskfilé

God fläskfilé med asiatisk touch.

ca 4 port
Tid: ca 35 min

ca 500 g fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar, ev curry
1–3 tsk kinesisk soja
ca 1/2 strimlad purjolök
1 burk hela vattenkastanjer (227 g varav 140 g kastanjer)
1/2–1 röd pepparfrukt
1–2 tsk riven färsk ingefära
2–3 dl kött-/grönsaksbuljong av fond eller tärning
1 burk kokosmjölk (400 ml)
ca 150 g sugar snaps
saft av 1 lime
mörk eller ljus snabbredning

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Garnering:
1 liten knippa hackad persilja
1/2 finhackad orange paprika

1. Skär köttet i mindre bitar och stek i omgångar, krydda väl med salt, peppar och curry om så önskas. Lägg över i en gryta och häll över soja. Fräs purjolök, väl avrunna vattenkastanjer och strimlad pepparfrukt utan kärnor, krydda och lägg i grytan. Tillsätt ingefära.
2. Häll på buljong och kokosmjölk och låt grytan puttra ett par min. Dela ev ärtskidor om de är stora, lägg dem i grytan att puttra tills de är precis klara.
3. Smaka av med pressad lime och red ev av med majsena snabbredning. Garnera med persilje-/paprika-hacket. Servera kokt ris och en sallad till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(29)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…