Annons
Annons


Festlig filépanna!

Krämigt och gott med fläskfilé i gräddsås smaksatt med fransk senap!


gryta med fläskfilé

Fläskfilé i gräddsås.

4 port
Tid: ca 35 min

500–600 g fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar
2 dl valfri kokbar grädde
ca 1 msk kalvfond
250 ml torrt vitt vin
2–3 tsk fransk senap
ev snabbredning
1/2 gurka
1 paket knaperstekt bacon, 140 g
ca 1/2 dl hackad persilja

Annons

1. Putsa fläskfilén och skär i tjocka skivor. Bryn dem runtom i het panna med smör. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda grädde, fond, vin och senap och häll över filébitarna. Puttra samman i ca 6–10 min under lock. Smaka av med salt och peppar. Red ev av med snabbredning till önskad konsistens.
3. Skiva gurkan tunt med osthyvel och lägg i strax före servering, toppa med knaperstekt bacon. Strö över persilja. Servera potatis, kokt eller stekt, ris eller pasta till.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…