Annons


Festlig och fin pastapaj med bacon och köttfärs

Pasta kan vara riktig festmat! Här har du en härlig matpaj med mustig köttfärssås, bacon och mumsig ost. Ät, bjud, njut!


Pasta på festligt sätt! I en form och med köttfärs, bacon och ost.

En riktig festpaj! Ställ pastarören upp i en springform.

Recept på pastapaj med bacon

5 port
Tid: 50 min

 

400 g tortiglionipasta, stora rör

1 hackad gul lök

2 hackade vitlöksklyftor

100 g tärnad bacon

1 msk olja

300 g köttfärs

400 g passerade tomater

1 dl vatten

Annons

2 msk tomatpuré

1 msk torkad basilika eller 1 dl hackade färska blad

1 tsk salt

2 krm peppar

3 uppvispade ägg

200 g riven ost eller färskost
Ostsås:

5 dl mjölk

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk vetemjöl

1 dl grädde

100 g riven ost

1 tsk salt

2 krm svartpeppar
Strö över:

1 dl riven ost, typ parmesan

10 blad färsk basilika

Gör så här

1. Koka pastan.

2. Stek lök och bacon i olja. Tillsätt färsen, stek och mosa den smulig. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré, basilika, salt och peppar. Sjud 5 min.

3. Lägg papper i botten av en pajform med löstagbar kant. Smörj ringen med fett, även om den är i teflon.

4. Blanda ägg, pasta och ost. Häll det i pajformen. Ställ pastan upp. Det är lite pyssligt, håll emot med handen och tryck så att rören står mot varandra. Äggen gör att de håller ihop.

5. Häll över färssåsen, tryck ner den i pastahålen med fingrarna. Strö över riven ost, baka i ugn, 225° ca 25 min.

6. Ostsås: Häll mjölk, smulad buljongtärning och mjöl i en kastrull. Vispa samman, koka upp under omrörning. Sjud några min. Rör ner grädde och ost. Låt bli varmt, smaka av med salt och peppar. Ta pastaformen ur ugnen, låt svalna 10 min i formen innan ringen tas bort.

7. Servera pastapajen med basilika, ostsåsen och sallad.

Prova också: Pastagratäng med extra allt!


(24)
(8)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…