Annons
Annons


Festligt med lax!


Lax i läckert sällskap.

Lax i läckert sällskap.

Lax med ljummen potatissallad

4 port
Tid: ca 25 min

ca 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
3 msk senap
4–6 msk olja
ca 1 dl hackad dill
300–400 g rökt eller gravad lax

Tillbehör:
2 msk vitvinsvinäger
salt, peppar
1 knippe grön sparris el sockerärter el broccoli
ev sallad till garnering
ev 1 citron

Annons

1. Skrubba potatisen och dela stora. Koka dem nätt och jämnt mjuka. Häll senapen i en skål och vispa ner oljan lite i taget, sedan vitvinsvinäger och dill. Smaka av med salt och peppar.
2. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Blanda med dillsåsen och låt svalna något.
3. Skiva laxen och servera den med ljummen potatissallad och stekt sparris. Garnera med sallad och citronklyftor.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…