Annons
Annons


Fläskfilépasta med svampsås

Härlig helgmat! Krämig pastasås med fläskfilé och svampsmak.


filé med pasta

4 port
Tid: ca 25 min

600 g fläskfilé
salt, peppar
4 port färsk pasta (tagliatelle)
1 burk créme fraiche med svampsmak, skogssvamppanna eller liknande
1 bit parmesanost
små körsbärstomater

Annons

smör till stekning
sallad

1. Putsa fläskfilén, krydda med salt och peppar. Bryn den väl runtom i het panna. Efterstek den i 150° till innertemperatur 65–70°, ca 20 min. Ta ut filén och låt den ligga inlindad i aluminiumfolie ca 10 min innan den skivas.
2. Koka pastan enl anvisn på förpackn men minska koktiden med ca 1 min. Häll av vattnet och tillsätt kryddgrädden till pastan, låt det få ett hastigt uppkok. Riv ner önskad mängd parmesanost och lägg upp genast.
3. Skiva filén och lägg på pastan. Toppa med riven parmesan. Servera med körsbärstomater och en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med fläskfilé!


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…