Annons
Annons


Fett ös på Schlagerbåten!


kanalbåt i Malmö

Vi kastar loss till Eloise och efter det bara stiger temperaturen ombord med In da Club, Främling, Tusen och en natt, Popular, Viva la Diva och fler gamla och nya godingar. Kanalbåten är proppfull med glada, sjungande, klappande och dansande gamänger från Sverige och Europa. Och Stjärnglans-Agata förvandlas i ett nafs i detta glada sällskap till allsångssjungande schlagerreporter. Humöret är på topp och öset från högtalarna perfekt till solsken och klarblå himmel.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vi dunkar fram på Malmös kanaler och blir mottagna som kungar på Eriksgata vart vi än kommer. Malmöbor som just intar sin lunch vid kajkanterna  i solen vinkar och dansar med oss. Vår ljudvolym gör ju att vi inte direkt smyger fram. Visste faktiskt inte att det fanns så många glada människor i min stad.

Turen är precis rätt avvägd, pyttelite sightseeing och jättemycket schlagers. Alla dängor man bara kan, fast man aldrig läst på. Sådana som bara satt sig, och kanske påminner om somrar, ungdomsår och fester.

Hälsar Stjärnglans-Agata.

Titta vilken fest det blev:

httpv://youtu.be/KpvXMYD2vDw

Och vem vinner då?

Helen Ski från Bjärred  och Karin Sundbäck från Lund gillar gamla schlagers och läste i tidningen om Schlagerbåten och visste direkt att turen var som gjord för dem, vilket den också var.

Helen: Jag hoppas på Robin.

Karin: Danmark.

Schagerfansen Rafael Valverde Ruiz och Francisco Soler Garcia har rest från Madrid för att för att avnjuta Eurovisionen i Malmö och gav järnet på Schlagerbåten.

Rafael: Ryssland.

Francisco: Danmark.

Fångade Gert van Grunsen och Jerry van Hengel från Holland när de lyckades sitta still i några sekunder på schlagerrundan. Annars studsade de mest, klappade takt och sjöng schlager-allsång.

Gert: Anouk, såklart! Hollands bidrag.

Jerry: Danmark.

Nostalgiker vid Drömmarnas kaj, Malmös kaj för folk med båtbyggardrömmar och drömmar om jordenrunt-seglingar, som vi passerade.

TEXT&FOTO: AGATA GARPENLIND CRONQVIST


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…