Annons
Annons


Film är fortfarande bäst på bio!


film på bio

De flesta tycker fortfarande att bio är det bästa stället att se film på.

Drygt hälften av alla svenskar (55 procent) anser att film är bäst på bio. Men kärleken till bio minskar bland yngre generationer.

Medan 58 procent av 70-talisterna tycker film är bäst på bio, anser endast 48 procent av 80-talisterna att bio är nummer ett. Istället håller tv-soffan och sängen på att ta över, främst av frihetsskäl – att man kan titta och pausa när man vill. Detta visar en färsk undersökning från Telia.

Annons

TV-soffan vanligast
96 procent av svenskarna har under det senaste året tittat på film i tv-soffan. Oavsett ålder är soffan den absolut vanligaste platsen för filmtittande. Den näst vanligaste platsen är bio. Men till skillnad från tv-soffan är biobesöken mer beroende av ålder.

Hela 90 procent av dem mellan 16-22 år har gått på bio under det senaste året. Det kan jämföras med dem som är 56 år eller äldre, där endast 61 procent besökt en bio under året. Den tredje vanligaste platsen där svenskarna njuter av film är sängen.

Skillnader i ålder
Också här finns stora åldersmässiga skillnader. 75 procent i den yngsta åldersgruppen, de mellan 16-22 år, har det senaste året tittat på film i sängen, denna andel sjunker stadigt i takt med att åldern stiger.

25 procent av de svarande i undersökningen säger också att deras filmkonsumtion skulle stiga om utbudet av filmer som man kan hyra direkt via fjärrkontrollen till tv:n eller datorn ökade.

400 fullsatta biosalonger
”Jägarna 2” var den mest sedda svenska filmen på bio under 2011. Och framgångarna fortsätter för Kjell Sundvalls jaktthriller även under 2012. Under februari månad blev filmen den mest hyrda i Telias videobutik någonsin. I skrivande stund har över 43 500 människor hyrt filmen sedan videopremiären den 15:e december 2011. Därmed fick den tidigare ettan ”Sommaren med Göran” se sig slagen.

– Antalet som sett ”Jägarna 2” i Telias videobutik motsvarar över 400 medelstora fullsatta biosalonger. Soffan står stark som filmälskarnas favoritplats, säger Andreas Bratt, på Telia.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…