Annons
Annons


Fira Gösta Ekman med filmklassiker!


Hatte Furuhagen, Birgitta Andersson och Lars Ekborg visar prov påhurman kan angöra en brygga.

Att kalla att Att angöra en brygga för något annat än en svensk klassiker vore kriminellt. Filmen har några av Sveriges största komiker i rolllistan, bland andra Gösta Ekman som fyller 74 år på söndag.

Annons

Att angöra en brygga hade premiär 1965. Själva handlingen är som grundkurs 1 i dramaturgi; någon ska ta sig till en plats, på vägen dit finns ett hinder som måste övervinnas… På det temat gjorde Hasse Alfredson och Tage Danielsson en hejdlöst rolig komedi.

Gilla Allas.se på Facebook

På väg till en kräftskiva
Medan skymningen faller över den stockholmska skärgården gör en båt upprepade, mer och mer desperata försök att lägga till vid öns brygga, där en kräftskiva väntar.

Katie Rolfsen, Gösta Ekman och Monica Zetterlund på spaning efter sina gäster.

En grupp människor har ordnat för en kräftskiva på ön ”Ensamholmen” långt ut i Stockholms skärgård. Där bor även en asocial fiskargubbe som på grund av sitt stora intresse för amerikanska filmstjärnor kallas ”Garbo”.

Bakslag efter bakslag
Tre av festdeltagarna befinner sig redan på holmen medan de fyra andra anländer dit i segelbåt. Personerna på båten drabbas av det ena bakslaget efter det andra i sina försök att segla båten ända in till bryggan. De som befinner sig på land försöker undsätta sina vänner men måste då försöka överlista den ilskne Garbo.

För manus stod Hasse Alfredson och Tage Danielsson. I rollerna briljerar bland andra Gösta Ekman, Monica Zetterlund och Lars Ekborg.

Att angöra en brygga: Söndag 28 juli, kl 15.00. TV4 Film

 


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…