Annons
Annons


Fira julstjärnan


Babsan

Babsan visar hur glamorösa julstjärnor kan vara!

I dag den 12 december firas Julstjärnans Dag i hela Europa.
Ge julens populära stjärna extra uppmärksamhet; en dag att ge bort en julstjärna till den vi håller kär. Det är också en fin present att ge till sig själv, en stjärna som lyser och piggar upp i vintermörkret. Härlig inspiration bjuder Babsan på när hon ger julklappstips och stjärnglans.

Annons

Blomsterfrämjandet firar Julstjärnans Dag med ett evenemang på Cityterminalen i Stockholm vi delar ut julstjärnor, fotograferar och filmar.

Gilla Allas.se på Facebook

Fakta om Julstjärnans Dag

Att fira julstjärnans dag är en tradition som har anor långt bak i tiden, ända sedan början av 1800-talet. I början 1800-talet fanns nämligen en amerikansk ambassadör stationerad i Mexico. Han hette Joel Poinsett och han var en passionerad botaniker. I Mexico upptäckte han vildväxande julstjärnor. Mexicos subtropiska klimat gör att julstjärnorna där utvecklas till stora buskar som kan bli fyra meter höga. Joel Poinsett blev mycket förtjust i de vackra julstjärnebuskarna och tog med sig växten hem till USA.

Till hans ära gav man växten namnet Poinsettia, vilket fortfarande är julstjärnans namn i många länder.

I USA har man sedan mitten av 1800-talet uppmärksammat den 12 december, dagen då Joel Poinsett dog. Man firar Poinsettia day och som tradition ger man varandra en julstjärna, en trevlig sed som blir mer och mer populär även i Europa.

Det vetenskapliga namnet fick julens stjärna i Berlin, där hon blev katalogiserad och fick namnet Euphorbia pulcherrima som betyder den vackraste Euphorbian.

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…