Annons


Fira midsommar på Kreta!

Slå följe med vår duktiga och populära reseledare Tone och upplev hennes smultronställen på vackra Kreta under denna rundresa!


Ett palats i det arkeologiska området Knossos.

Vi kommer att uppleva fantastisk natur och kultur, och njuta av god mat och goda viner. Vi vandrar på historisk mark, besöker det minoiska palatset Knossos och ön Spinalonga. Ön var en av Europas sista spetälskekolonier och är dessutom känd från Viktoria Hislops roman Längtans ö.

Annons

Omtalade ön Spinalonga har en spännande historia.

Spinalonga bjuder på vacker grönska med blommor i alla regnbågens färger, härliga stränder och vandring i stämningsfulla kvarter och på smala gator som minner om den antika grekiska kulturen. Vi kommer att bo på centralt belägna och flotta hotell i både Chania och Hersonissos, och vår fantastiska reseledare Tone tar givetvis väl hand om oss under hela vistelsen!

Gilla Allas.se på Facebook

Strosa längs den vackra hamnpromenaden i Chania.

Chania är en otroligt vacker och välbevarad hamnstad på Kretas norra kust. Staden kombinerar mysig sol- och badsemester med pulserande stadsliv, vacker arkitektur och ståtliga byggnader. I stadens saluhall finner du över sjuttio butiker som säljer godsaker som oliver, olivoljor, honung och kryddor. För den som blir inspirerad av alla fantastiska dofter finns även tavernor som serverar lokala specialiteter – passa på att smaka sfakianes pites (pitabröd med ostfyllning, toppade med honung) eller haniotiko boureki (paj gjord på potatis, zucchini och ost).

På Kreta är det aldrig långt till ett härligt havsbad.

Reseledaren Tone beskrivs som ”Världsvan, uppmärksam och trevlig. En otroligt kunskapsrik person som ger mycket av sig själv!”. Hon har själv bott på Kreta och imponerar med sin kunskap om den fantastiska ön. Hennes gedigna lokalkännedom gör att resan blir något alldeles speciellt, och bidrar till att du får en vecka att minnas!

Höjdpunkter under resan:

1. Besök på ön Spinalonga

2. Behagligt väder

3.  Spännande historia och kultur

4. En av Skandinaviens mest populära reseledare

Vill du veta mer om resan?

Genom att klicka på den gula knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…