Annons
Annons


Fira nationaldagen på Gärdet


Galopp

För tredje året firas Nationaldagen med galopptävlingar på Gärdet. Foto: Stefan Olsson

Uppskattningsvis kommer runt 50 000 personer att fira nationaldagen på Gärdet i Stockholm och en fullskalig galoppbana är under uppbyggnad inför folkfesten. Galopp på Gärdet är inget nytt. Redan den 7 juni 1831, med Karl XIV Johan på plats, inleddes en tradition som pågick till år 1918. Kapplöpningarna är ursprunget till dagens svenska galoppsport.

Annons

Tävlar gör bland andra jockeyn Ninni Westerlund som vunnit Nationaldagsgaloppen två år i rad, men i år blir det svårare än någonsin.

– Jag brukar gå till Gärdet de sista dagarna och jogga runt banan för att känna av hur tung den är, om det går upp eller ned på något område och få en bra känsla. Det ska jag göra i år med, men nu tror jag att de andra också lärt sig banan bättre, men jag ska göra mitt bästa, säger Ninni Westerlund.

Klockan 11.30 öppnar serveringarna och 12.50 startar första loppet. 13.00 Hatt-tävling (dam, herr och barnklass). Jury med bland andra Ann Wilson och Lars Wallin. Artistuppträdande, bland annat sjunger Shirley Clamp nationalsången.

Jessica Almenäs är konferencier och guidar besökarna genom dagen. Gratis entré.

Galopp på Gärdet

Almnäs Macarena och Julia Blom var en av vinnarna i fjorårets galopptävlingar på Gärdet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…