Annons
Annons


Fira populär dryck

I dag, den 29 september, firas internationella kaffedagen. Resesajten momondo guidar nyfikna resenärer till 29 länder för att testa 40 olika kaffedrycker. För den kaffeintresserade finns här många spännande drycker att upptäcka. Kaffe är en dryck som de flesta svenskar har en relation till. Drycken hjälper många att starta dagen medan andra associerar den med ett perfekt avslut på en middag eller som en ingrediens i chokladbollar. På momondo hittar du världens kaffekarta.


I dag, den 29 september, firas internationella kaffedagen. Resesajten momondo guidar nyfikna resenärer till 29 länder för att testa 40 olika kaffedrycker. För den kaffeintresserade finns här många spännande drycker att upptäcka.

Annons

Kaffe är en dryck som de flesta svenskar har en relation till. Drycken hjälper många att starta dagen medan andra associerar den med ett perfekt avslut på en middag eller som en ingrediens i chokladbollar. På momondo hittar du världens kaffekarta.

Gilla Allas.se på Facebook

– Kaffe är en stor del av matkulturen runt om i världen och varje land har sin egen version av drycken. Våra tidigare undersökningar har visat att svenskar gillar att prova på den lokala matkulturen när de reser och de passar också på att smaka på landets unika kaffedrycker, berättar Robin Eriksson, marknadschef för momondo i Sverige.

1685 kom kaffet till Sverige via Göteborgs hamn. Under senare delen av 1800-talet sågs kaffet som ett substitut till vodkan och många menade att man inte skulle dricka den svarta drycken. I dag ligger Sverige på tredje plats på listan över de länder som konsumerar mest kaffe per capita. I genomsnitt dricker varje svensk kaffedrickare tre koppar om dagen. En stor skillnad mellan Sverige och andra länder, är vårt fika som vi är ensamma om.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…