Annons
Annons


Firartårta med hallon


Hallontårta med chokladbotten

Hallonmoussetårta med knaprig chokladbotten uppskattas av både namnsdagsflickor och födelsedagsbarn.

ca 10 bitar
Tid: ca 40 min + tid i kyl

200 g chocolate chip cookies
75 g smör

Fyllning:
5 gelatinblad
400 g hallon
2 msk citronsaft
3 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl vispgrädde

Hallonspegel:
3 gelatinblad
2 dl konc hallonsaft

Annons

Garnering:
hallon
citronmeliss

1. Mixa kakorna till smulor och tillsätt smält smör. Blanda och tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Låt kallna i kyl.
2. Blötlägg gelatinbladen till moussen i kallt vatten ca 10 min. Ta upp bladen och smält ner dem i en kastrull. Låt svalna till simmig konsistens.
3. Mixa hallonen med citronsaften och florsockret. Rör ner gelatinlösningen i hallonsmeten som inte bör vara alltför kall.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren skål samt grädden fluffig men inte grynig. Vänd ner grädden och sist äggvitorna i hallonsmeten. Häll moussen över bottnen och låt stelna i kyl ett par tim.
5. Spegel: Blötlägg gelatinbladen. Hetta upp saften, tillsätt bladen och rör om tills de har smält. Låt svalna till simmig konsistens och häll ett lager på den redan stelnade moussen. Garnera med hallon och citronmeliss.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(5)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…