Annons
Annons


Fiskgratäng med räkor

En riktig middagsfavorit! Laga fisken i ugnen i krämig sås med citron och färska örter. Toppa med räkor!


Toppa med räkor!

Fina fisken i form!

Fiskgratäng

4 port
Tid: ca 25 min

400 g halvfryst torskblock eller kolja
salt, vitpeppar
30 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk, 50/50
saft och fint rivet skal av 1 citron
1/2 dl hackade örtkryddor, t ex dill, persilja, timjan (gärna blandat)

Annons

Garnering:
100 g skalade räkor

Till servering:
4 port kokt potatis
sallad
citronklyftor

1. Skär det precis tinade fiskblocket i skivor och lägg över dem i en smord ugnssäker form. Strö över lite salt och peppar.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under kraftig omrörning, späd med gräddmjölk och koka ihop i några min. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och -skal.
3. Häll såsen över fisken. Grädda i 200 grader ca 20 min tills fisken är precis färdig. Strö över hackade örtkryddor och räkor.
4. Servera med kokt potatis, sallad och citronklyftor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Köp snygga ugnsformar till förmånligt pris från oss!

ugnsformar


(280)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…