Annons
Annons


Fiskgryta med lax och räkor

Saffran sätter fin smak på den här fiskgrytan med lax, räkor och musslor. Severa med ett gott bröd!


Allas Veckotidning

Lyxigt till helgen!

 

Saffransdoftande fiskgryta

ca 4 port
Tid: ca 30 min

250 g laxfilé
ca 200 g skalade räkor
1 purjolök
1 bit skalad rotselleri, ca 150 g
1 fänkål
salt, peppar
smör till stekning
1 pkt saffran, 1/2 g
ca 5 dl fiskbuljong
2 tsk hummerfond
2–3 dl torrt vitt vin
ca 450 g blåmusslor i skal (frysta)
2 dl crème fraiche

Annons

Garnering:
dillkvistar

1. Skär laxen i större tärningar. Skala räkorna.
2. Skiva purjo, skär rotselleri i tärningar och fänkål i mindre bitar. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i en panna och tillsätt saffran, buljong och fond. Låt puttra några min.
3. Tillsätt vin och sjud några min. Lägg i lax, rör om försiktigt och lägg i musslor. Låt allt sjuda tills lax och musslor är klara (musslor som inte öppnar sig ska slängas).
4. Vänd ner räkor och crème fraiche, låt allt bli varmt och servera med bröd.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Fler goda recept:

Limedoftande fiskgryta med kräftor

Lyxig fiskgratäng med räkor


(39)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…