Annons


Fiskgryta med räkor

Lite extra sting av sambal oelek får den här läckra fiskgrytan med räkor. Servera med frasigt vitlöksbröd.


Suveräna smaker!

 

Fiskgryta med räkor och vitlöksbröd

4 port
Tid: 20 min

400 g färskpotatis
400 g krossade tomater
4 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk sambal oelek (färdig kryddpasta)
1–2 strimlade röda paprikor
400 g torsk
salt och peppar
400 g räkor med skal
30 g babyspenat
3 msk hackad dill

Annons

Vitlöksbröd:
4 skivor formfranska
40 g smör
3 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta

1. Skala och dela potatisen. Koka upp krossade tomater, vatten och fiskbuljong i en kastrull. Sjud potatisen i 12 min.
2. Blanda smör, persilja och vitlök, bred bröden med det. Lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen i 250 ca 8 min tills smöret smält och de har fin färg.
3. Lägg ner sambal, paprika och torsk i bitar i grytan. Sjud några min tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar
4. Skala räkorna. Blanda ner spenaten i grytan, strö över räkor och dill. Servera grytan med vitlöksbröden.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(0)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…