Annons


Fiskgryta med vitt vin och räkor

Fiskgryta är en riktig favorit! Extra lyxig blir den med räkor och fin smak från vitt vin.


Härliga smaker!

 

Fiskgryta med räkor

4 port
Tid: 30 min

500 g räkor med skal
1 purjolök
1 röd paprika
smör till stekning
salt, peppar
ca 3 dl fiskbuljong av fond eller tärning
1–2 tsk hummerfond
2 dl vitt vin
125 g gröna sojabönor (finns skalade i frysdisken)
1 påse mix av frysta fisktärningar, 300 g
1 påse bladspenat, 65 g
2 dl crème fraiche
rivet skal och saft från ca 1/2 citron

Annons

1. Skala räkorna. Skiva purjolöken, tärna paprikan. Fräs grönsakerna i smör. Salta och peppra. Tillsätt buljong, fond och vin. Sjud upp och tillsätt sojabönor. Låt puttra i ett par min.
2. Lägg i fisk och spenat och rör om försiktigt. Låt det puttra samman i ytterl några min tills fisken är precis tillagad. Vänd ner crème fraiche och räkor och sjud upp. Smaka av med ev mer salt och peppar samt citronskal och -saft.
3. Servera med kokt pressad potatis.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(8)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…