Annons
Annons


Fixa i förväg – yoghurtdessert med hallon

Enkelt och supergott! Rör ihop yoghurtblandningen smaksatt med citron och vanilj. Klart på bara en halvtimme. Låt den sedan vila i frys tills det är dags för servering.


fixa egen yoghurtglass! Lätt och smarrigt.

Yoghurtdessert med hallon

8 port
25 min. Frystid: 4–5 tim.

3 äggvitor
150 g flytande honung, 
ca 1 dl
1 knivsudd salt
450 g grekisk yoghurt, 10 %
2 msk florsocker
frön från 1 vaniljstång
saft av 1/2 citron
125 g färska hallon

Annons

Till servering:
125 g färska hallon
25 g osaltade pistaschnötter

1. Vispa äggvitorna luftiga med elvisp i en skål. Tillsätt honung och salt, fortsätt vispa 5–7 min till en tjock och blank maräng.
2. Rör samman yoghurt, florsocker, vaniljfrön och citronsaft med en sked i en annan skål. Vänd först ner några skedar av marängen i yoghurtblandningen. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen till en jämn och luftig smet.
3. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie, låt hänga rejält över kanterna för senare inpackning. Häll hälften av smeten i formen, lägg på 125 g hallon och lägg på resten av smeten. Jämna till ytan med en sked, vik plastfolien över. Ställ i frysen i 4–5 tim, gärna över natten.
4. Vid servering: Ta ut ur frysen ca 15 min innan. Lägg upp på ett fat och garnera med hallon och grovhackade pistaschnötter.

Av Camilla Biesbjerg
Foto: Betina Hastoft

Prova också: Ulrikas hälsoglass


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…