Annons
Annons


Fixa rätt nyans till väggarna med smart app

Under vår livstid renoverar vi och mål 50 gånger. I genomsnitt behöver svensken målar om fyra gånger innan kulören blir den önskade. Nu är det möjligt att med augmented reality-teknik i appen Visualizer se resultatet av målningen innan något penseldrag görs.


app nordsjö nyanser

Med den nya appen slippe du bråk om vilken nyans väggarna ska ha.

I en undersökning om heminredning från Nordsjö där människor från tio länder deltagit visar det sig att svenskar tar längst tid på sig att måla om ett rum. I Sverige finns också flest färgburkar hemma som inte används, i genomsnitt har vi åtta burkar med oanvänd färg. Tusen svenskar deltog i undersökning.

Annons

Hela 42 minuter varje dag drömmer svenskar om det perfekta hemmet. Bostäder inreds ofta men ändå är över hälften som svarar att hemmet aldrig känns färdigt. Den största orsaken till förvirring över heminredning är att välja rätt kulör och många funderar länge vilken kulör de ska välja.

Den vanligaste orsaken till osämja är att partnern målade om utan att först rådfråga partner som tyckte att det var fel kulör. Knappt hälften uppger att de har inrett hemma som en överraskning för sin partner, något som sedan gått helt fel.

Nya verktyg

Nu finns det nya verktyg som gör kulörvalen enklare. Nordsjö Visualizer visar kulören på väggarna innan det målats en enda droppe färg. Det är den första appen som använder tekniken ”augmentet reality”, så att användaren kan se hundratals kulörer på väggarna.

Nu kommer den utvecklade versionen Visualizer 3.0 där det går att välja kulör genom att fotografera ett föremål med önskad färg sedan se den på väggarna. Det är även enkelt att dela sina visualiserade väggkulörer med vänner via sociala medier för att få feedback.

Gör så här för att få önskad nyans till väggarna.

Ladda ner gratisappen Nordsjö Visualizer i din smartphone eller surfplatta och börja dela, inspirera och skapa med kulörer

Orsaker till att målning leder till bråk:

Målade om utan att först rådfråga 35 procent

Målade rummet i fel kulör 28 procent

Målningen var dåligt utförd 18 procent

Välja färg 17 procent

Partner ljög om kostnaden 17 procent

 

Topp 5 kulörer som provas men som sedan ogillas:

Vitt 16 procent

Rött 14 procent

Gul 12 procent

Brun 12 procent

Pasteller 10 procent

 

Inspirationskällor:

Magasin 41 procent

Vänners hem 46 procent

Reality-tv 31 procent

Hotell 20 procent

Grannar 20 procent


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…