Annons
Annons


Fel i tårtrecept


tårta med mousse
Tyvärr har det blivit fel i ett recept i Allas nummer 30 – tårta med flädermousse. Det står felaktigt att det ska vara 2 ½ liter mjöl – det korrekta måttet är 2 ½ deciliter mjöl. Formen till bör vara 24 centimeter i diameter i stället för 20.

Annons

Här kommer hela receptet igen, med korrekta mått!

Tårta med flädermousse
8–10 port
Tid: 60 min + kyltid

Botten:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl mjöl ^
1 tsk bakpulver
70 g hackad mandel
1 dl cornflakes

Gilla Allas.se på Facebook

Mousse:
300 g vit choklad
7 gelatinblad
7 dl vispgrädde
1 1/2 dl flädersaft

Garnering:
2 dl vispgrädde
ca 100 g färska jordgubbar
pistagenötter

1. Botten: Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda i mjöl och bakpulver. Rör ner mandel och cornflakes.
2. Klä en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, med bakplåtspapper.
3. Tryck ut degen i bottnen av formen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 10 min. Låt svalna.
4. Mousse: Hacka choklad och smält den över ett vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden hårt.
5. Krama vattnet ur gelatinet och smält det med någon matsked saft. Låt svalna.
6. Blanda saften i grädden. Vänd ner chokladen. Rör snabbt i gelatinet.
7. Häll moussen i formen. Låt stå i kyl i minst 3 tim.
8. Placera tårtan på ett fat. Vispa grädden hårt. Mosa jordgubbarna fint med gaffel och blanda ner. Spritsa grädden på tårtan och toppa med en halverade jordgubbar. Strö över lite hackade pistagenötter.

Fler ljuvliga recept med jordgubbar hittar du om du klickar HÄR»»

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…