Annons
Annons


Kalaslåda med fläskfilé!

En ljuvligt god fläskfilé på risbädd!


fläskfilélåda

Bjud gott!

4 port
Tid: 35–40 min

4 port kokt ris
1 fläskfilé, 500–600 g
smör till stekning
salt, peppar
3 väl mogna tomater
1–1 1/2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde eller annan valfri kokbar grädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk dijonsenap
2 msk hackad timjan och basilika
ljus snabbredning
140 g bacon

Annons

1. Bottna en smord ugnsfast form med riset. Packa till det lätt.
2. Putsa filén, bryn den hel i het panna med smör. Krydda väl med salt och peppar, låt eftersteka runtom på svag värme 8–10 min. Ta upp den ur pannan och låt svalna inlindad i folie.
3. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala, ta bort kärnor och tärna dem.
4. Blanda samman fond, grädde, vitt vin och dijonsenap i en kastrull. Puttra samman på svag värme i ca 10 min. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, red till lagom konsistens.
5. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp den avsvalnade filén och skär i skivor som läggs över riset i formen. Så här långt kan du förbereda.
6. Vid servering hälls såsen över köttet i formen. Toppa med bacon och tomathack. Gratinera i 200° ca 25 min.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(2)
(37)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • karin

    trevligt recept


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…