Annons
Annons


Fläskfilé i form

Läcker fläskfilé med ugnsrostade grönsaker.


festlig fläskfilé

4 port
Tid: ca 45 min

ca 500 g fläskfilé
salt, peppar
75–100 g tunt skivad kallrökt skinka
smör till stekning

ca 800 g delikatesspotatis
2–3 morötter
2–3 palsternackor
4–5 mindre rödbetor
ca 2 rödlökar
1–2 msk olja
1 kruka timjan

Annons

Dipp:
3 dl gräddfil
1 påse dippkrydda, här användes Estrella US original

1. Skrubba potatisen väl och dela om de är stora. Skala och dela övriga rotfrukter, rödbetorna skalas och läggs i separat form (annars färgas de övriga grönsakerna). Rödlöken klyftas och kan läggas med rödbetorna.
Lägg potatis och rotfrukter i en bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att alla sidor blir inoljade, gäller också rödbetor och rödlök. Strö över salt, gärna flingsalt. Ugnsstek allt i 225° ca 15 min med rödbetorna i sin separata form.
2. Putsa filén fri från hinnor, krydda med salt och peppar. Lägg skinkskivorna efter varandra på rad, lägg över filén och rulla in den. Bryn runtom i het panna. Lägg filén i långpannan med rotfrukterna, sänk värmen till 175° och stek ytterligare 15–20 min med rödbetorna.
3. Blanda samman dippen och servera den till. Låt filén ligga inlindad i folie ca 10 min innan den skärs upp. Lägg upp rotfrukter, lök och rödbetor vackert tillsammans med skivad filé.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(3)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…