Annons
Annons


Fläskfilé med lingon

Här bjuder vi på en mustig gryta med favoriten fläskfilé. Krydda med enbär och toppa med säsongens lingon!


Allas Veckotidning

Härliga höstsmaker!

Vild panna

4 port
Tid: ca 30 min

400–500 g fläskfilé
smör till stekning
salt, peppar
ca 3 dl vispgrädde eller valfri kokbar
ca 1 1/2 dl buljong av fond eller tärning
2 tsk kinesisk soja
1/2–1 tsk balsamvinäger
2 msk svartvinbärsgelé
1/2 tsk stötta enbär
brun snabbredning

Annons

Garnering:
ca 1/2 dl lingon
färsk timjan

Gilla Allas.se på Facebook

1. Putsa och skär den rumstempererade filén i skivor. Stek skivorna i en panna, krydda med salt och peppar. Ta upp filébitarna, vispa ur pannan efter varje stekning med vatten (ca 1 1/2 dl totalt). Lägg över filé och sky i en annan skål så länge.
2. Häll sky och grädde i pannan, tillsätt fond eller tärning, soja, vinäger, gelé och enbär. Låt puttra samman i minst 5 min, gärna längre. Red av såsen med snabbredning till önskad konsistens och lägg i filéskivorna som får puttra med i några min. Strö över lingon och hackad timjan.
3. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Fler goda recept:

Fläskfilé med kantareller

Kalaslåda med fläskfilé


(162)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…