Annons
Annons


Grillad fläskfilé med ugnsgrönsaker och tomatröra

Grilla eller stek filén hel och servera med ugnsgrönsaker och örtdoftande tomatröra!


helstekt-flaskfile

4 port
Tid: ca 45 min

600 g fläskfilé
salt, peppar
1/2 kruka basilika
50 g tunt skivad kryddig korv, t ex pepparsalami
matfett och olja till stekning
500 g delikatesspotatis
1 rödlök
1 knippa rädisor
2 skalade morötter
1 röd paprika
1 grön squash
1 broccoli i buketter, lätt förvällda

Annons

Tomatröra:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
olja till stekning
1 dl rött vin
400 g krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
färsk timjan
färsk oregano

Gilla Allas.se på Facebook

1.  Putsa filén och skär ett längsgående snitt så att den blir som en platta. Salta, peppra och lägg på basilikablad och korvskivorna. Rulla ihop hårt och bind om med steksnöre eller fäst med tandpetare. Krydda runtom.
2.  Grilla eller stek filén runtom i en stekpanna och efterstek i 150° till en innertemp på ca 70°. Rulla in i folie och låt vila i minst 10 min.
3.  Klyfta potatis, rödlök, och rädisor. Skär morötterna i slantar, strimla paprikan och skiva squashen.
4.  Lägg först potatis och morötter i en bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda. Strö över salt (gärna fling-) och nymald svartpeppar. Stek i 225°, 10 min. Efter ca 10 min lägg på resterande grönsaker, blanda och stek ytterl ca 20 min tills allt har fått fin färg.
5.  Fräs löken mjuk i olja, tillsätt vin, tomatkross och tomatpuré. Sjud utan lock tills det tjocknar, ca 20 min. Smaka av med salt, peppar, timjan och hackad oregano.
6.  Skiva filén och servera med potatis, grönsaker och tomatröra.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 


(64)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…