Annons
Annons


Fläskfilégryta med skinka och senap

Given succé! Fläskfilé i härligt krämig sås med bra smak från skinka och senap och härlig fräschör från spenat.


Ljuvliga smaker!

 

Fläskfilé med spenat, skinka och senap

4 port
Tid: 30 min

1 fläskfilé
1/2 msk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g champinjoner
150 g strimlad rökt skinka eller varmrökt bog
40 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
2 dl sky
2 1/2 dl grädde
2 msk vetemjöl
2 msk senap

Annons

1. Skär köttet i skivor. Blanda köttet med sojan. Bryn skivorna i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en traktörpanna.
2. Skölj ur stekpannan med vatten mellan varje stekomgång, tag tillvara skyn.
3. Skär svampen i bitar. Stek den och skinkan, blanda ner spenaten. Pressa över vitlök.
4. Häll över skyn, blanda grädden med mjöl. Rör ner den i såsen liksom senap, sjud några min.
5. Lägg ner köttet i såsen, sjud fem min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera grytan med kokt ris, sockerärter och sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp ett snyggt förkläde till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…