Annons
Annons


Fläskfilégryta med svamp

Perfekt bjudmat! Fläskfilé och svamp i gräddig sås som får extra mustig smak av fransk senap.


85826_Bistro2

Franska smaker!

Bistrogryta

4 port
Tid: 30 min

1 fläskfilé, 500 g
2 msk smör
salt, peppar

Sås:
250 g färsk svamp
1 liten finhackad schalottenlök
2 msk smör
1/2–1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl steksky
3 dl grädde
2 msk fransk senap
1/2 msk soja
1 tsk timjan
3 msk vetemjöl

Annons

1. Skiva och stek fläskfilén. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten efter varje stekomgång, spara detta till såsen. Lägg köttet i en gryta.
2. Ansa svampen, skär den i bitar. Stek lök och svamp i smöret, salta och peppra. Lägg det i grytan. Tillsätt steksky, grädde, senap, soja och timjan. Småkoka såsen ca 5 min under omrörning.
3. Blanda vetemjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Sjud grytan några min.
4. Servera grytan med potatisgratäng, kokt morot och brysselkål och cornichoner (små inlagda gurkor).

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Fläskfilé med jordnötter

Festfilé med chilipesto

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…