Annons
Annons


Flätkurs för pappor gjorde succé

Efter många försök att fixa döttrarnas hår kände Johnny Johansson sig handfallen. Lösningen blev en pappa-dotterkurs i hårvård hos frisören Åsa Olsson."Det blev verkligen en toppenkväll", säger han.


Åsa Olsson leder kurs för pappor och döttrar på egna salongen i Mörarp. Johnny Johansson, längst till höger, tog initiativet till kursen och det är hans dotter Ella som blir ompysslad. Foto: Facebook

Åsa Olsson leder kurs för pappor och döttrar på egna salongen i Mörarp. Johnny Johansson, längst till höger, tog initiativet till kursen och det är hans dotter Ella som blir ompysslad medan tvillingsystern Ebba tittar på.
Foto: Facebook

Johnny Johansson i Mörarp tyckte att han brast i faderskapet när döttrarna bad om hjälp med håret. Hur han än bar sig åt så blev det ingen reda med hästvans och tofsar.

– Jag har två tvillingtjejer som är sex år. De vill ju alltid ha tittar och flätor i håret när de ska på kalas och disko, säger Johnny Johansson.

Annons

– Och det är inte så jädra lätt. Då känner man sig lite handfallen som pappa.

Efter att ha letat runt lite på nätet hittade Johnny precis vad han saknade. En kurs för pappor i konsten att ta hand om sina döttrars hår. Den kursen ägde dock rum i USA så Jonny tog kontakt med Åsa Olsson på lokala Frisör Sax istället. Åsa nappade direkt och Johnny började fråga runt bland bekanta fäder som skulle kunna tänkas vara intresserade.

Gilla Allas.se på Facebook

Han tänkte att de åtminstone fick vara fyra för att få ihop en kurs.

– Sen skrev jag ihop en lista på 15-20 namn. De sju första högg direkt, berättar Johnny Johansson.

pappakurs3

Övning ger färdighet. Foto: Facebook

”Började från scratch”

På grund av utrymmesbrist så fanns det inte rum för fler och i torsdags så hade pappor och döttrar kurs på salongen i Mörarp.

Åsa Olsson lärde ut grunderna. Bland annat i grundläggande saker som hur man borstar sin dotters hår utan att det gör ont.

– Vi började från scratch, säger Johnny Johansson som numera vet hur han ska välja balsam till döttrarna Ebba och Ella och hur en fläta ska flätas.

– Alla var fullt fokuserade, säger Johnny Johansson som menar att det handlar om mer än bara hårvård.

En av poängerna är att få lite pappa-dottertid tillsammans med andra pappor och döttrar.

– Det blev verkligen en toppenkväll, säger Johnny Johansson.

Åsa Olsson var mycket nöjd med sina elever och har redan ett nytt kurstillfälle inplanerat.

– Då tänkte jag ge mig på en inbakad fläta, säger Åsa Olsson.

Text: Henrik Högström

LÄS OCKSÅ


(333)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…