Annons
Annons


Fler än två hundar i trafikolyckor varje dag


Det sker en viltolycka var femtonde minut någonstans i Sverige, året runt.
Men ödesdigra krockar mellan bil och hund är tyvärr också väldigt vanligt. Enligt skadestatistik skadas eller dör cirka två hundar varje dag i trafikolyckor.

Annons

– Mer än sexhundra hundar skadas eller dör varje år i trafiken enligt vår skadestatistik och majoriteten av olyckorna sker under september till och med mars, berättar Cecilia Winter, kommunikationsansvarig på Agria Djurförsäkring. Det är det enskilt största olycksfallet .

En stor del av olyckorna sker troligen i samband med jakt eller eftersök av skadat vilt. Hundarna kommer ofta ut på vägarna och löper större risk att bli överkörda. Hundar som har sprungit bort från sina ägare är också i riskzonen.

Årets mörka månader är extra olycksdrabbade. Agrias statistik visar att omkring 70 procent av trafikolyckorna med hund inträffar under perioden september till mars.

– Kom ihåg att alltid använda reflexer på hunden som gör att den syns både framifrån, bakifrån och från sidan, råder Cecilia Winter. Reflexer är en enkel men effektiv livräddare.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…