Annons
Annons


Floden Kwai – mer än bara en film!


Railway bridge over River Kwai in Kanchanaburi, Thailand

Alldeles i utkanten av staden Kanchanaburi i västra Thailand ligger den berömda bron över floden Kwai. Historien bakom förbindelsen är lika spännande som svårsmält. Området runt Kwaifloden har en mörk krigshistoria men är samtidigt en plats för dig som vill uppleva det genuina Thailand.

Annons

– Trots områdets intressanta historia, vackra miljö och spännande kultur är det många turister som fortfarande inte hört talas om provinsen. Här kan man uppleva allt ifrån vackra grottor, vattenfall och muséer till stillsamma turer på en bambuflotte, säger Mrs Nalinee Pananon, direktör för Thailändska turistbyrån i Norden.

Här tipsar Thailändska Turistbyrån om en provins bortom de vanliga turiststråken.

Besök Thailands krigsmuseum och lära dig mer om landets historia

Ända sedan den prisbelönta filmen Bron Över Floden Kwai satte provinsen Kanchanaburi på kartan har filmfantaster från hela världen besökt den lilla staden med samma namn. Järnvägsbron över Kwaifloden är ett populärt utflyktsmål för den historieintresserade. Själva bron är en del av vad som i folkmun kallas för Dödens Järnväg. Tågförbindelsen mellan Bangkok och Myanmar (Burma) byggdes av krigsfångar under andra världskriget. Historierna kring Dödens Järnväg är många och hjärtskärande. Nästan 100 000 människor tros ha fått sätta livet till under de två år arbetet pågick. Runt om i regionen finns spår från den här tiden och ett besök vid museet invid Hellfire Pass lämnar ingen oberörd. Här får man själv vandra längst den snåriga terrängen där järnvägen uppfördes och lyssna till fångarnas inspelade berättelser.

480247741Upplev stillsamhet och lugn på flytande hotell i djungeln

Området runt Kwaifloden är känt för vackra naturupplevelser och avslappnande atmosfär. På floden finns hotell som bokstavligt talat flyter på vattnet. En mer naturskön övernattning är svårt att föreställa sig och att vakna upp till ljudet av porlande vatten och exotisk fågelsång är något som alla borde uppleva. Som alltid i Thailand finns hotell i olika prisklass och standard – allt ifrån utsmyckade bungalower med alla tänkbara faciliteter till enklare hyddor utan elektricitet.

Från hotellen erbjuds utflykter där man bland annat har möjlighet att paddla kajak, utforska grottor, spela golf, vandra i regnskogen eller att i solnedgången långsamt glida ner för floden på en bambuflotte.

Några hotell i området som är värda ett besök:

River Kwai Jungle Raft

River Kwai Resotel

The Float House River Kwai Resort

Utforska kultur och seder på landsbygden i Sangkhlaburi

Många av provinsen Kanchanaburis invånare tillhör Mon-folket och sägs vara de första som bosatte sig i området. De kommer ursprungligen ifrån sydvästra Kina och har via Burma tagits sig till Thailand. Mon-folket lever nära naturen och livnär sig främst på traditionellt jordbruk. Runtom om i provinsen finns goda möjligheter att få en inblick i deras historia, spirituella kultur och vardag.

Bara några mil från gränsen till Burma ligger Sangkhlaburi. Att ta sig hit från staden Kanchanaburi tar knappt fyra timmar med buss. Vägen, som tar dig genom ett dramatiskt landskap kantad av höga berg och grönskande skogar, är en av Thailands vackraste sträckor. Väl framme i Sangkhlaburi upplever man det genuina Thailand och stadens har gjort sig känd för sina kulturskatter. Här finns bland annat ett undervattenstempel och en 400 meter lång träbro som tar dig till byn där stadens Mon-befolkning lever och arbetar.

463626313 481962895 457390233

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…