Annons
Annons


Fluffig chokladmousse


chokladdessert

4 port
Tid: 25 min + ca 3 tim i kyl

75 g mörk choklad av god kvalitet
1 msk starkt nybryggt kaffe
1 äggula
2 1/2 dl vispgrädde
hallon

1. Dela chokladen i bitar och smält den i en skål över sjudande vattenbad. Låt svalna något. Blanda det ljumma kaffet med äggulan och rör ner i chokladen. Låt svalna.

Annons

2. Vispa grädden fluffig men inte för tjock för då kan moussen bli grynig.

3. Blanda i hälften av grädden, tillsätt resten och rör ihop med stora luftiga tag. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kyl ca 3 tim.

4. Servera chokladmoussen, toppad med hallon. Riv ev mörk choklad över.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar HÄR»»


(14)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…