Annons
Annons


Fluffiga frallor – steg-för-steg

Småfrallor är både enkla och tacksamma att baka. Ta ut svängarna och smaksätt på olika vis. Lika mumsiga till frukost som till en mysig soppmiddag!


Prova olika smaksättning på dina hembakta frallor.

Prova olika smaksättning på dina hembakta frallor.

Fluffiga frallor med frön och örter

14–15 bullar

25 g jäst
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
ca 7 1/2 dl vetemjöl special
1 msk socker
3/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
ca 60 g mjukt smör
ägg till pensling

Annons

Strössel och fyllning:
frön som vallmo eller sesam, torkade örtkryddor

frallor-steg

1. Smula jästen i en bunke/matberedare. Värm vatten och mjölk fingervarmt, ca 37°. Lös upp jästen med lite av degvätskan och rör ner resten. Tillsätt hälften av mjölet blandat med socker, salt och bakpulver. Rör ihop.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Tillsätt smöret i klickar omväxlande med resterande mjöl till en smidig och elastisk deg. Jäs övertäckt ca 30 min.

3. Ta upp degen, arbeta lätt samman och forma en rulle. Dela i bitar och trilla bullar som sätts på plåt. Jäs övertäckt tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

4. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön eller stick ner små bitar grillad paprika. Grädda i 250°, 8–10 min tills bullarna fått fin färg och känns lätta.
Tips! Stick ner tärnad fetaost, färska örtkryddor, små bitar med grillad paprika på burk i bullarna.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…