Annons
Annons


Flygplatsen är värsta semestersabotören


Resebokningarna inför sommarens semester är i full gång. Stranden hägrar, men först ska man ta sig genom nålsögat – flygplatsen. Var tredje svensk varit med om dryga förseningar eller förlorat/försenat bagage på resa under de senaste tre åren. Det visar en undersökning från försäkringsbolaget If.

Annons

– Vi reser allt mer och allt längre bort. Flygbolagen är pressade att korta tiderna då planen står på marken. Det är som upplagt för att väskan ska komma bort, så ha alltid en tandborste i handbagaget, säger Leif Lundberg, reseexpert på If.

Gilla Allas.se på Facebook

Undersökningen från If visar att av de drygt 5 000 personer som rest har 31 procent under de tre senaste åren råkat ut för förlorat/försenat bagage eller flyg som varit försenat mer än tre timmar. Runt 20 procent har råkat ut för magsjuka eller annat sjukdom som krävt läkarvård.

I undersökningen fick över 6000 personer svara på frågan ”Har du eller någon i familjen under de tre senaste åren råkat ut för något av följande på utlandsresa?”

Försenat flyg mer än tre timmar 19%

Fått magsjuka 17%

Förlorat/ försenat bagage 16%

Annan sjukdom och behövt uppsöka läkare 8%

Rånad/bestulen av ficktjuv 4%

Olycka så du behövt uppsöka läkare 4%

Bestulen på hotellrummet/annat boende 2%

Har inte rest utomlands de senaste tre åren 14%

Inget av alternativen 42%

Vet ej/ minns inte 2%

Totalt 129%

Undersökningen gjordes i mars 2013 av YouGov på uppdrag av If. 6 024 personer mellan 18 och 74 år deltog. OBS flera svarsalternativ var möjliga.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…