Annons
Annons


Flygplatserna med de mest vilseledande namnen


Många lågprisflygbolag använder sig av ”sekundära” flygplatser, eftersom de har lägre driftskostnader jämfört med mer centrala flygplatser. Men vissa av dessa flygplatser ligger så långt ifrån destinationen att namnen är direkt vilseledande. Ett exempel är  Stockholm Skavsta som ligger mer än tio mil från centrala Stockholm.

Annons

Med både Paris och Disney i namnet kan flygplatsen Paris–Vatry Disney lätt uppfattas som att ligga nära antingen Paris eller Disneyland. Men så är inte fallet. Paris-Vatry Disney ligger mer än 15 mil utanför den franska huvudstaden och mer än 11 mil från Europas ”Magic Kingdom”. Därmed slår Ryanairs nya flygplats rekord i att ha det mest missvisande namnet. Här listar flygjämförelsesajten Skyscanner flygplatserna som inte tjänar sitt namn.

– Flyger man till en flygplats som har Stockholm i sitt namn förväntar man sig att den ska ligga relativt nära Stockholm, men tio mil är väl inte riktigt vad man kan kalla nära, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.

– Innan man väljer att flyga till en mer avlägsen flygplats bör man jämföra kostnaderna samt tidsåtgången för längre transfer, så att man inte känner sig lurad. Har man bara en dag på sig att utforska staden kanske det är värt några hundralappar extra för att komma till en mer central flygplats. En ”sekundär” flygplats som däremot ligger mer centralt än huvudflygplatsen är Göteborg City Airport, säger Linda Edstrand.

Flygplatser med vilseledande namn

1. Paris–Vatry Disney – 150 km från centrala Paris och 112 km från Disneyland

2. Munich West Memmingen – 112 km från centrala München

3. Oslo Torp – 110 km från centrala Oslo

4. Frankfurt Hahn – 110 km från centrala Frankfurt

5. Stockholm Skavsta – 100 km från centrala Stockholm

6. London Oxford – 97 km från centrala London

7. Barcelona Girona – 94 km från centrala Barcelona

8. Barlecona Reus – 88 km från centrala Barcelona

9. Paris Beauvais – 88 km från centrala Paris

10. Düsseldorf Weeze – 80 km från centrala Düsseldorf


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…