Annons
Annons


Fokus på Malmös gängkrig i Veckans brott

Leif GW Persson och Camilla Kvarntoft tar i Veckans brott upp den dramatiska utvecklingen bland gängkriminaliteten i Malmö.


Programledarna Leif GW Persson och Camilla Kvartoft. Foto: SVT

Programledarna Leif GW Persson och Camilla Kvartoft. Foto: SVT

I kväll handlar Veckans brott bland annat om de senaste dramatiska händelserna i Malmö, där gängkriminaliteten hela tiden skördar nya offer också personer som inte alls har något med kriminalitet att göra.

Annons

En stor del av programmet ägnas också åt det så kallade sommarstugemordet i Arboga i augusti 2016, där en 68-årig man mördades och hans fru skadades svårt. För några dagar sedan erkände den 18-årige pojkvännen till parets dotter, en 42-årig kvinna, att han mördat mannen och skadat hans fru.

Historiskt fall

I kvällens program lyfter Leif GW Persson på locket till utredningen. Det historiska fallet handlar om mordet på Berit Nilsson 1968. Och i Fråga Leif tas ett rysligt fall med anknytning till Alla hjärtans dag upp.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott.

Veckans brott: Tisdag 14 februari, kl 21.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…