Annons
Annons


Följ med bakom kulisserna på kryssningen


MSC Cruises lanserar en ny utflykt som tar resenärerna bakom kulisserna på kryssningsfartygen. Rundvandringen visar upp och ger en inblick i fartygens komplexa verksamhet av logistik, säkerhet och komfort.

Annons

– Nu öppnar vi upp och låter resenärerna följa med in bakom kulisserna till platser på fartygen som annars är helt stängda för dem, säger Claes Tamm, VD för MSC Cruises i Norden.

Initiativet till fartygsvisningarna kommer från personal som under åren fått mängder av förfrågningar från nyfikna resenärer som vill se hur det går till att driva ett stort kryssningsfartyg. Med tanke på fartygens storlek med flera tusen passagerare är de logistiska utmaningarna stora.

De guidade turerna tar resenärerna backstage till bland annat fartygens teater, tvätteri, kök, MSC Yacht Club och förråd. Visningen avslutas med en kulinarisk uppvisning och smakprovning i köket.

Rundvandringarna arrangeras i små grupper på fartygen MSC Fantasia och MSC Musica. Vanligen genomförs turerna under morgonen på dagar då fartygen är ute till havs. Utflykterna tar cirka 2,5 timmar och kostar cirka 350 kr/pers. De bokas ombord på respektive fartyg.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…