Annons
Annons


För Emanuel är mellon obligatorisk!


Emanuel Jomaa från Malmö/Bryssel har alltid sett melodifestivalen och kan inte tänka sig att missa den. Här är hans favoriter!

När blev du mello-fantast?
Man kan nog säga att jag aldrig ”blev” mello-fantast utan jag föddes in i det. Hela min familj har tittat på det så länge jag kan minnas och på den vägen är det.

Annons

Hur många mellon har du sett live?
Endast en deltävling faktiskt. Det var i Malmö för ett par år sedan. Jag har befunnit mig utomlands under de senaste åren och därför missat tävlingarna, vilket givetvis har varit väldigt frustrerande.

Vem går du på mello med? Kompisar? Partner?
Om jag har gått på en deltävling har det varit med familjen.

Har du stor fest hemma när det är finalen? Eller ska du dit?
Beroende på var man befinner sig kan final-firandet skilja sig år. Jag har final-festat i min gamla studentkorridor, med familj, med vänner, ute på nattklubbar etc. Vanligtvis brukar det vara någon sorts hemmafest och sedan utgång till ett ställe där de spelar schlager-musik.
I år befinner jag mig i Bryssel så jag försöker samla ihop ett par exil-svenskar som kan tänka sig att se finalen framför TV:n.

Är du lika förtjust i Eurovisionen?
Nja, kvaliteten på Eurovision de senaste åren har varit skiftande. Eurovision är trevligt att se på, melodifestivalen är obligatoriskt att se på.

Vilka är dina svenska favoriter i år?
Tyvärr har många av mina favoriter inte tagit sig till final i år, men jag får säga Ravaillacz och Sean Banan.

Vem tror du kommer att vinna i år (i Sverige)?
Jag tror det blir en skrällseger i år och att Ravaillacz vinner. Eftersom det finns så många unga artister i år kommer de ungas röster fördelas på dem. Körberg och och company kan däremot lägga beslag på alla de som röstar som är över 50…

Favorit genom tiderna? (både svensk och från ESC)
I Sverige får jag nog säga Björn Skifs ”Michelangelo”. Jag har till och med koreograferat en egen dans till den låten. ESC  är lite klurigare, men ”Ein bißchen Frieden” är väldigt trevlig om man är traditionell, ”My Number One” med Elena Paparizou är också en höjdare.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…