Annons
Annons


Föräldrarna största trafikhotet vid skolor


Nästan hälften av Sveriges rektorer anser att trafiksäkerheten utanför skolan är ett problem. Störst fara utgör föräldrarna som lämnar sina barn med bil. Det visar Ifs årliga skoltrafikundersökning.

Annons

För sjätte året i rad har If genomfört en undersökning med Sveriges grundskolerektorer. Årets undersökning visar att nästan hälften av alla rektorer anser att trafiksäkerheten vid deras skola är ett problem. Var femte rektor har varit med om att det inträffat en trafikincident eller olycka under dennes tid på skolan.

Föräldrarna värst
De största hoten mot barnens säkerhet är föräldrarna som lämnar barnen med bil. Men även andra risker kommer fram, som hård trafik utanför skolan och en osäker skolväg för barn som går eller cyklar.

– I samband med att barnen hämtas och lämnas ökar trafiken avsevärt utanför skolorna. Stressade föräldrar som har bråttom skapar ibland rena trafikkaoset. Att var femte rektor redan har varit med om en incident eller olycka vid deras skola är alarmerande, säger Henrik Ask, Personskadechef på If.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…