Annons
Annons


7 fördelar med att dricka citronvatten varje morgon!

Ett glas varmt citronvatten varje morgon är rena hälsokuren. Här är 7 fantastiska effekter med pressad citron!


Citronvatten.

Stärk din hälsa med varmt citronvatten.

Om du känner dig trött kan en enkel förändring i dina morgonrutiner göra all skillnad. Citroner är laddade med massor av nyttiga näringsämnen som snabbt gör dig både piggare och friskare!

Annons

Pressa saften av en halv citron i ett glas ljummet vatten. Rör om och drick före frukost.

Här är 7 fantastisk fördelar med att dricka citronvatten:

1. Din hjärnkapacitet ökar. Eftersom citron innehåller höga halter av magnesium och kalium underlättar det för din hjärna och ditt nervsystem att fungera tillfredsställande. Du får bättre koncentration och skarpare minne.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Din kropp avgiftas. Citrusfrukten ökar produktionen av leverns avgiftningsenzymer, som ser till att spola ut gifter ur din kropp. Därmed kan svullnader och smärta minska.

3. Ditt immunförsvar höjs. Citron är en av de bästa källorna till C-vitamin, som stärker kroppens försvar mot infektioner och gör dig piggare. Dessutom verkar citron antiinflammatoriskt och motverkar ömmande leder.

4. Din matsmältning ökar. Detta innebär att du har lättare för att gå ner i vikt – speciellt eftersom citron även ökar produktionen av galla som bryter ner mat och fett. Det höga innehållet av fibrer minskar också ditt sötsug.

5. Din hy föryngras. Saften i citronen är naturligt antiseptisk och tillsammans med antioxidanterna ger den din hy en ren och frisk lyster samt minskar uppkomsten av utslag och åldersrelaterade rynkor.

6. Din tandhälsa förbättras. Du får inte bara en friskare andedräkt av citron, den fungerar även som tandvård och bidrar till lägre risk för tandvärk och tandköttsinflammationer.

7. Din risk för cancer minskar. Tack vare de många antioxidanterna minskar risken att drabbas av cancer. Citron balanserar även syranivåerna, vilket bromsar tillväxten av nya cancerceller.

Läs också: 8 kryddor som förlänger livet!

Så gör du eget citronvatten!

1. Koka upp vatten.
2. Pressa saften av en halv citron i ett glas.
3. Fyll glaset med hälften varmt och hälften kallt vatten.
4. Smaksätt eventuellt med honung eller kanel.
5. Drick före frukost.

Läs också: 6 frukter som hjälper dig gå ner i vikt!

Källor: viralvideos.com och kurera.se

LÄS OCKSÅ


(1.28k)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…