Annons
Annons


Förnya hemma med blommor

Nu spenderar vi allt mer tid inomhus. Inred med krukväxter så kan du förlänga sommarkänslan och skapa härliga inomhusmiljöer. Här får du tips och idéer hur du får ett charmigare och mer ombonat hem.


Inomhusblommor

Till vänster syns snyggt insynsskydd och intressant blickfång. Till höger syns den coola nykomlingen Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’ i små flaskor. Foto: Blomsterfrämjandet

Färgglada blommor

Färgglatt samsas med grön. Häftigt i korgar på golvet.

Insynsskydd

Skapa insynsskydd och skona samtidigt växterna för starkt ljus. Har du ett gassigt fönster i söderläge är det fint att ställa upp en träram eller vacker bricka mot fönstret. I träställningen kan en ampel hängas upp för att skapa höjd och bli ett intressant blickfång.

Annons

Lummiga sidoboard

Genom att skapa en grön oas på sidobordet fås ett härligt blickfång. Här har vi valt krukor med murgröna samt ärtor på tråd. Låt långa rankor från murgrönan slingra sig iväg lite varstans, till exempel längs en gren. Gröna krukväxter fungerar också ypperligt som snitt.

Gilla Allas.se på Facebook

Färgmatcha

Har du stora fönster som släpper in rikligt med ljus fungerar det bra att ha krukväxter på golvet. Placera gärna flera växter tillsammans i en korg eller en vid balja och ställ den i närheten av ett fönster. Plocka upp någon färg i rummet på höstglada krysantemum och begonior. Gröna bladväxter ger rummet ett mjukare intryck och förbättrar dessutom inomhusluften.

Mörkt och färgglatt

Mörka dekorationer blir effektfulla med färgglada blommor som som trillingblomma, höstglöd, och gerbera

Mörka toner

Många moderna hem är mycket ljusa och då är en grupp med mörkare toner effektfullt. Här har vi använt en svart bricka och mörka krukor samt färgstarka växter.

Duka med gröna blad

Snitt brukar vara blommor som gerbera, rosor och tulpaner, men enbart gröna blad är också oerhört dekorativt. Plocka några blad från dina krukväxter eller komplettera med spännande växter från affären.

Ätbart

Färska kryddväxter är ett bra sätt att både skapa ett personligt kök samtidigt som matlagningen blir roligare. Numera finns det även trevliga tomatplantor som fungerar att ha inomhus och som går att skörda efter hand. Välj växter som är märkta med Svenskt Sigill eller KRAV, de är odlade med hänsyn till natur och människor och är nyttiga att äta.

Färg i arbetsrummet

Arbetsglädje. Fint tillsammans med höstglöden är färgstarka begonior liksom gerbera som använts som snitt i färgglada vaser.

Kreativt och färgglatt

Till arbetsrummet har vi valt mycket färg – både för att främja kreativitet och för att det lyser upp. Höstglöd/våreld i olika glada färger har fått bo i en enkel vit papperslåda. Tänk på att klä lådan invändigt med plast alternativt ställa den på en bricka så att inte vatten läcker ut.


(19)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…