Annons


Försenad på semesterresan?

Resenärer har rätt till kompensation för försenade, inställda eller överbokade flyg men flygbolagen nekar rutinmässigt resenärernas krav på ersättning. Under förra året drabbades över 200 000 svenska resenärer, men få av dem känner till den kompensation som finns att tillgå.


flygforsening

Enligt en EU-förordning, som har funnits sedan 2004, har varje enskild resenär rätt till en ersättning på mellan 2 300 och 5 400 kronor när de råkat ut för en flygförsening på mer än tre timmar. Kompensationen gäller utöver ersättningen som reseföretag och betalkort ger. Majoriteten av den svenska befolkningen känner inte till sina rättigheter och vänder sig till försäkringsföretag eller betalkort, som oftast betalar ut låga ersättningsbelopp. I Sverige är det möjligt för resenärer att skicka in ansökan om ersättning för försenade, inställda och överbokade flygresor upp till tio år tillbaka i tiden.

Annons

Trots de tydliga reglerna nekar många flygbolag passagerares krav med hänvisning till så kallade extraordinära omständigheter och de flesta väljer då att ge upp. Forsenad.se är ett företag som driver krav mot flygbolag om ersättning för försenade, inställda och överbokade flyg.

Läs också: Mer om din rätt till ersättningar vid flygförseningar

– Flygbolagen utnyttjar resenärernas okunskap gällande rättigheterna vid långa förseningar och nekar deras krav. I slutändan leder det till att de inte får den ersättning de är berättigad till, det handlar om hundratals miljoner kronor, säger Erik Tengvall, grundare och jurist, Forsenad.se.

Hos Forsenad.se kan du som passagerare få hjälp med att få den ersättning du har rätt till. Att starta ett ärende kostar ingenting. När du säkrats din kompensation tar Forsenad.se dock ut en avgift på 25 % av summan.


(4)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…