Annons
Annons


Forskare: Så mycket kiss är det i simbassängen

Det här kan ändra din syn på simning för alltid! Forskare har räknat ut hur många som faktiskt kissar i simbassängen...


kiss-bassang

Simning är en populär motionsform som är effektiv och skonsam mot kroppens leder. Simmar du ofta i simbassänger ska du kanske sluta läsa här – eller förbereda dig på att bli äcklad!

Annons

En ny kanadensisk studie har nämligen tagit reda på hur mycket urin en genomsnittlig bassäng innehåller, och resultatet är nedslående: MÅNGA kissar i bassängen.

Genom att mäta mängden acesulfamkalium, ett sorts sötningsmedel som ofta återfinns i lightdrycker, godis och glass, kunde man mäta ungefär hur mycket urin det fanns i 31 pooler i två olika städer i Kanada. Detta eftersom medlet passerar kroppen i stort sätt oförändrat, och genom att jämföra mängden i vattnet mot mängden i vanligt urin kunde man få fram en ungefärlig mängd.

Samtliga av forskarnas prover visade sig innehålla sötningsmedlet, i genomsnitt var det 570 gånger mer av det än i vanligt kranvatten. Efter att ha tagit prover under tre veckors tid kunde man räkna fram att det fanns 75 liter urin i en bassäng på 830 000 liter – ungefär en tredjedel så stor som en olympisk bassäng.

Allra värst var dock bubbelpoolerna – i en hotell-jacuzzi var koncentrationen mer än tre gånger så hög som i den värsta simbassängen.

– Vår studie ger ytterligare bevis på att folk faktiskt kissar i allmänna bassänger och bubbelpooler. Vi vill använda studien för att informera om lämplig bassänghygien, säger studiens huvudförfattare Lindsay Blackstock till The Guardian.

Av Mikaela Alex / Må Bra
Källa: Aftonbladet
Foto: IBL

Läs också: Det här betyder färgen på ditt urin

Det avslöjar färgen på ditt kiss

LÄS OCKSÅ


(15)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…