Annons


Förslag: TV-licensen skrotas

TV-licensen kan snart vara ett minne blott. Enligt ett nytt förslag ska verksamheten finansieras via skattsedeln istället.


Tv

Medielandskapet har varit i snabb förändring de senaste åren. Trots att alltfler människor kanske inte ens äger en TV men tittar på dator har den så kallade TV-licensen legat fast.

En avgift som för närvarande innebär 2 340 kronor per hushåll och som går till SVT, Sveriges radio och UR.

Annons

Under 2016 tillsatte kulturminister Alice Bah Kunke (MP) den så kallade Public Service-kommittén med uppdrag att utreda licensfrågan.

Det har redan tidigare i höst kommit uppgifter om att kommittén föreslår att licensen ska skrotas och att finansieringen ska ske via skattsedeln istället.

Under måndagen presenterade kommittén sina förslag.

– Det vi föreslår är en individuell public service-avgift, det är en skatt, säger Sture Nordh, ordförande i kommittén, enligt Aftonbladet.

Max 1308 kronor

Den föreslagna public serviceavgiften baseras på inkomst på samma sätt som övriga skatter. En skatt som ska betalas av alla från 18 år. Taket i avgiften föreslås dock ligga på 1308 kronor per år.

Och i det fallet man inte har någon beskattningsbar inkomst betalar man ingen avgift.

Förslaget som presenteras idag är tänkt att kunna genomföras från 1 januari 2019, skriver Aftonbladet.

Läs också: Pekka Heino slutar på Svt

Unna dig något fint – stötta bröstcancerforskningen

Under hela oktober skänker vi 10 % av försäljningen på utvalda produkter i vår webbutik BRÖSTCANCERFONDEN som administreras av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.

Se alla utvalda produkter här


(138)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…