Annons
Annons


Politikerns förslag: sex på arbetstid

Alla skulle tjäna på om friskvårdstimmen användes till att ha sex, det menar kommunpolitikern Per-Erik Muskos i Övertorneå. "Det finns många studier om visar att det är bra friskvård", säger han.


Övertorneå kommun lider av födelseunderskott – alltså att fler dör än som föds i kommunen. I en motion som lämnades in till kommunfullmäktige finns dock en lösning på problemet: att personal ska erbjudas att ha sex på arbetstid.

Annons
Bild: IBL Bildbyrå

Bild: IBL Bildbyrå

Motionen som lämnades in av S-politikern Per-Erik Muskos heter just ”Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid” och ekvationen är enkel, menar han.

Gilla Allas.se på Facebook

– Jag tror att sex är en bristvara i många längre relationer. Vardagen är stressig och barnen är hemma. Det här kan vara ett tillfälle att få egen tid, säger han till Norrbottenskuriren.

Bra motionsform

I motionen skriver han att barnafödande bör uppmuntras av flera anledningar. Dels för födelseunderskottet men även för att sex är en ”ypperlig motionsform” och att sex har ”dokumenterade positiva effekter för välbefinnande”.

Förslaget är att det ska uppmuntras till att använda friskvårdstimmen till att ha sex.

– Jag tycker att det är ett ypperligt tillfälle att använda friskvårdstimmen. Det finns en skev bild på det här, speciellt i Tornedalen är ämnet lite tabubelagt. Men det finns många studier om visar att det är bra friskvård, säger han.

Bild: IBL BIldbyrå

Bild: IBL Bildbyrå

”Kan det bli för mycket sex?”

När Per-Erik Muskos får en rak fråga om han tycker att det liggs för lite i kommunen väljer han att svara med en motfråga som vi kan fundera på var för sig (eller i vårt kommentarsfält på Facebook).

Du tycker att det behöver liggas mer i Övertorneå?

– Ja, kan det bli för mycket av den varan?

Av Olle Arnell

Läs också: Därför bör man ha sex varje dag!

sex

 


(23)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…