Annons
Annons


Första artisten till Melodifestivalen 2016 är klar


smajling-swedes
Det blev trion Smajling Swedes som knep den första platsen i Melodifestivalen 2016. Stockholmsbandet tävlade i finalen av ”Svensktoppen nästa” där de alltså tilldelades en plats i nästa års Melodifestival.

Annons

Trion Smajling Swedes består av Arvid Ångtröm, Dennis Babic och Oscar Juhola. De gör musik i genren Tropical House som fått stort genomslag under 2015. Gruppen tog sig vidare till finalen av ”Svensktoppen nästa” genom att vinna den lokala uttagningen i Stockholm med låten Goosebumps. När det under söndagen var dags för final blev det ingen seger för bandet i tävlingen men de tar ändå hem bonuspriset, en plats i Melodifestivalen 2016.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det känns som en spännande grupp med utvecklingspotential. De har ett unikt sound och det finns potential att göra ett väldigt snyggt nummer, sade Christer Björkman till P4 Malmöhus.

Sedan 2012 har vinnaren i ”Svensktoppen nästa” erbjudits en plats i Melodifestivalen men nytt för i år är att vinnaren inte automatiskt får en plats i Melodifestivalen utan juryn utser en av finalisterna som vinner bonuspriset.

Totalt ska 28 artister tävla i Melodifestivalen 2016. Övriga 27 kommer att presenteras under hösten.

Vinnaren av ”Svensktoppen nästa” blev 21-årige Michael Fannon från Norrtälje. Den 11 oktober får hans ”Kommer tid, kommer råd” komma in som utmanare i ”Svensktoppen”

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…