Annons
Annons


Fort fixad fläskfilé

Lättlagat, enkelt och läckert!


Lättlagat, enkelt och läckert

Tid: ca 35 min

600 g fläskfilé
salt, peppar
smör till stekning

Kantarellsås:
1 liter färska kantareller (eller champinjoner)
salt, peppar
2 dl buljong
3 dl vispgrädde
2 1/2 msk vetemjöl
hackad persilja

Annons

1. Krydda filén väl med salt och peppar. Bryn den runtom i smör i en het panna. Lägg den i en smord, ugnssäker form. Efterstek i 150°, 25–30 min tills innertemperaturen är ca 68°. Låt köttet vila inlindat i folie en stund, skär upp i skivor.

2. Stek svampen tills vätskan dunstat, spara några till garnering. Salta och peppra. Tillsätt buljong och grädde, låt puttra samman ett par min. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning, låt koka ihop ytterl ett par min.

3. Skiva filén och lägg upp den på ett fat. Häll över såsen, strö över brynta kantareller och persilja. Servera med kokt potatis eller ris och en grönsallad.

Laga ännu snabbare!
Köp färdig kantarellsås och stek några kantareller till garnering. Köp färskfryst nypotatis eller snabbkokande ris. Servera med färdig sallad från påse.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(47)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…