Annons
Annons


5 oförglömliga ögonblick i Let’s Dance

I över tio år har vi fått se svenska kändisar ta mer och mindre eleganta steg på dansgolvet i Let's dance. Här är fem deltagare vi verkligen minns!


1. Magnus Samuelsson bjuder på 
minnesvärd djungeldans

Det var många som höjde på ögonbrynen då världens starkaste man, Magnus Samuelsson, intog dansgolvet i den fjärde säsongen av Let’s dance, 2009. En så stor man kan väl inte dansa? Men visst kunde han det, till och med så bra att han tillsammans med danspartnern Annika Sjöö vann hela tävlingen. Och visst var det imponerande att se den 140 kilo lätta Magnus trippa runt på dansgolvet i bugg, paso 
doble och inte minst vild djungeldans.

Annons
lets-dance-minnesvarda-deltagare

Magnus Samuelsson och Annika Sjöö.

2. Måns Zelmerlöv – idolen som charmade Sverige

Att Måns Zelmerlöv kunde sjunga fick vi reda på då han deltog i Idol 2005. Men det var 
i Let’s dance 2006 som han visade sin otroliga bredd som show-
artist då han dansade som värsta Fred Astaire. För varje avsnitt ökade hans popularitet och till slut kammade han hem segern, tillsammans med sin danspartner Maria Bild. Efter vinsten blev han plötsligt hela folkets Måns.

lets-dance-minnesvarda-deltagare

Måns Zelmerlöv gjorde ett minnesvärt uppträde!

3. Mat-Tina visar rumpan!

När Mat-Tina deltog i Let’s dance 2008 bjöd hon som vanligt på sig själv. Som när det blev en ofrivillig rumpchock som snabbt uppmärksammades av media! Men Tina Nordström tog det hela med ro och sa bara att ”lite rumpa har väl ingen dött av”. Utöver bakdelen visade hon domarna och svenska folket att hon är en dansare av rang, och vann tävlingen tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson.

lets-dance-minnesvarda-deltagare

Mat-Tinas rump-chock är det många som minns!

 4. Peppe Eng räknar takten

Han kan inte beskyllas för att vara den mest flyfotade deltagaren i Let’s dances historia, men trots avsaknad av taktkänsla blev sportjournalisten Peppe Eng många tittares favorit i 2006 års upplaga. Hans dansstil lockade inte fram några höga domarsiffror men underhållningsvärdet var desto högre. För vem blev inte glad av att se Peppe då han promenerade fram över dansgolvet samtidigt som han räknade takten högt för sig själv.

lets-dance-minnesvarda-deltagare

Pepe Eng gjorde en minnesvärd insats i Let´s dance.

5.Elisabet Höglund dansar in på rollator

Med en inflammerad tå, smärtande leder och en obrukbar arm äntrade 64-åriga Elisabet Höglund dansgolvet med en rollator i 2009 års upplaga av Let’s dance! Väl på scenen släppte hon taget och dansade loss tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson. Trots alla fysiska skavanker kämpade Elisabet sig kvar i tävlingen och lycka-des till sist hamna på en hedrande fjärdeplats.
Efter att hon åkt ut ur tävlingen sa hon i en intervju att det kändes oerhört vemodigt och att hon skulle sakna stunderna med danspartnern Tobias Karlsson med vilken hon kände sig själsligt sammanbunden.

lets-dance-minnesvarda-deltagare

Elisabet Höglund dansade tillsammans med Tobias Karlsson.

Text: Peter Helperin, allers.se

Foto: IBL Bildbyrå


(40)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…