Annons
Annons


Från träningsdepp till träningspepp med Kalle

Kalle Zackari Wahlström är tillbaka med ett helt nytt inspirationsprogram i SVT. För alla som tränar eller inte gör det, för den som vill komma igång eller för den som bara vill se på när andra hittar sina nya jag. - Jag är typ bäst i världen på att tycka det är kul med träning. Nu ska jag försöka föra det vidare, så andra också fattar.


Kalle Zackari Wahlström

Seppo har inte tränat på över trettio år, men har nu bestämt sig för att åka Vasaloppet i vinter. Kalle tar hjälp av OS-guldmedaljören Charlotte Kalla. Foto: Anders Morland/SVT

I Träna med Kalle träffar Kalle sex färgstarka personer som aldrig kommit igång med sin träning, eller som helt tappat träningsmotivationen.

Glad amatör

Han ger dem skräddarsydda träningsprogram och peppar dem att våga utmana sig själva och sina gränser.

Annons

– Det går bra ibland och sämre ibland. Jag är ju liksom inte utbildad personlig tränare, utan mer en glad amatör som kommit på ett sätt att tänka kring träning som gör det kul och lätt att hålla på med, säger Kalle.

Soffångest

I första avsnittet träffar Kalle den 67-årige taxiföraren Seppo Saikkonen. Kalle försöker med sina helt egna metoder hjälpa Seppo att komma ur soffångesten och ta tag i sitt liv. Seppo har inte tränat på över trettio år, men har nu bestämt sig för att åka Vasaloppet i vinter. Kalle tar hjälp av OS-guldmedaljören Charlotte Kalla som får dem båda att spänna på sig rullskidor och tar dem till sin favoritbacke. Men Seppo vill helst bara spela golf och fiska.

Dom tränar med Kalle i SVT i 6 program i höst:

  1. Seppo Saikkonen, 67 år, Solna. Taxiförare som inte tränat sedan 80-talet och nu satsar på Vasaloppet.
  2. Darin Shnino, 25 år, Umeå (uppvuxen) & Sundsvall (bor nu). Högstadielärare som fjöstränar och behöver börja svettas.
  3. Toni Lappalainen, 33 år, Tranås. Utbildad kock som begränsas av sin övervikt.
  4. Petra Öhult, 46 år, Fruängen, Stockholm. Florist som behöver lära sig springa och få mer ork i vardagen.
  5. Jimmy Alkstrand, 32 år, Strängnäs. Sektionschef och nybliven pappa. Behöver hitta balansen mellan familj, jobb och träning.
  6. Erika Bäckström, 27 år, Ludvika (uppvuxen) & Sandviken (bor nu). Undersköterska som älskar träning, men har svårt att hålla motivationen uppe.

Träna med Kalle: Premiär onsdag 30 september, kl 21.05 i SVT1 (del 1 av 6)

SVT Play – se hela serien när du vill med start 30 september.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…