Annons
Annons


Fräsch mangoglass – hemgjort och enkelt

Men fryst – eller färsk – mango fixar du lätt egen supergod glass. Desserten som vi svenskar gillar allra bäst och gärna unnar oss både vardag och fest.


Glassig gott!

Glassig gott!

Mangoglass

4–5 port
Tid: ca 30 min + tid i frys

250 g mango + 250 g tärnad till garnering
4 äggulor
3/4 dl socker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3/4 dl glukossirap
saft och rivet skal av 2 limer
1 dl blåbär
ev 1 msk socker

Annons

Garnering:
mörk choklad
citronmeliss

1. Mixa 250 g mango till en jämn massa. Vispa äggulor och socker. Blanda ner mangon i äggsmeten. Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. Dra kastrullen från värmen. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Smaksätt med saft och rivet skal från ca 1 lime. Låt svalna.

2. Kör blandningen i en glassmaskin eller frys ner i en bunke, ca 5 tim. Rör om då och då så att iskristallerna mjuknar.

3. Blanda mangobitarna med saft och skal från resterande lime. Vänd ner blåbären och söta ev med socker.

4. Lägg glasskulor i portionsglas, skeda över frukten. Garnera med riven choklad och citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Genväg till glasstårtan

LÄS OCKSÅ


(28)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…